Sagan v úvodnej etape Okolo Ománu siedmy

17.02.2015 Celý región

Maskat 17. februára (TASR) - Slovenský cyklista Peter Sagan obsadil v úvodnej etape pretekov Okolo Ománu siedme miesto. Jazdec tímu Tinkoff-Saxo sa nepresadil v záverečnom špurte, ktorý vyhral Talian Andrea Guardini.

Člen stajne Astana zvládol 161 km dlhú trať z Al Namanu do Wutayyahu za 3:45:38 h a ako prvý sa obliekol do červeného dresu pre vedúceho pretekára priebežného poradia. Druhé miesto v utorok obsadil Belgičan Tom Boonen, tretí skončil Talian Matteo Pelucchi.

Guardini ukázal niekoľko výborných záverov už na predchádzajúcich podujatiach arabskej série v Dubaji i Katare, ale tešil sa až teraz. V jeho päťročnej profesionálnej kariére to bolo 27. etapové víťazstvo.

Únik dňa mala na svedomí štvorica Jeff Van Meiraeghe (Topsport Vlaanderen), Patrick Konrad (Bora-Argon 18), Johann Van Zyl (MTN–Qhubeka) a Simone Andreetta (Bardiani-CSF), ktorá sa oddelila od pelotónu po 10. kilometri. Prvú rýchlostnú prémiu vyhral Rakúšan Konrad, druhú Van Zyl z JAR.

Obaja sa zásluhou bonusových sekúnd posunuli vyššie aj v priebežnej klasifikácii, keď Van Zyl je piaty a Konrad tretí. Sagan je zatiaľ desiaty. Ďalší Slovák Peter Velits z BMC Racing Team skončil v úvodnej etape na 27. mieste, celkovo je o tri priečky nižšie.

Výsledky - 1. etapa:
1: Andrea Guardini (Tal./Astana) 3:45:38 h, 2. Tom Boonen (Belg./Etixx), 3. Matteo Pelucchi (Tal./IAM), 4. Ramon Sinkeldam (Hol./Giant), 5. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša), 6. Nacer Bouhanni (Fr./Cofidis), 7. Peter SAGAN (SR/Tinkoff-Saxo), 8. Sam Bennett (Ír./Bora-Argon 18), 9. Sasha Modolo (Tal./Lampre), 10. Arnaud Démare (Fr./FDJ)..., 27. Peter VELITS (SR/BMC Racing Team) - všetci čas ako víťaz

Priebežná klasifikácia po 1. etape:
1. Guardini 3:45:27, 2. Boonen, 3. Patrick Konrad (Rak./Bora-Argon 18) +5, 4. Pelucchi +6, 5. Johann Van Zyl (JAR/Qhubeka) +7,... 10. SAGAN, 30. P. VELITS obaja +10
 

Vyberte región